Stoppen met roken - Bostdorp

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Stoppen met roken

Lifestyle

Dat roken niet goed is voor je gezondheid dat weet iedereen al. Het heeft allerlei nadelen om te blijven roken. Sommige mensen geven daar niet zoveel om en maken zich ook niet zo druk. Je hoort vaak genoeg dat mensen niet willen stoppen met roken omdat het gewoon "lekker" is. Of omdat het gewoonte is geworden en eigenlijk niet beter weten. Ook zijn er mensen die het niet eens lekker meer vinden maar toch blijven doorgaan vanwege welke reden dan ook. Maar er is ook wat anders aan de hand...

Stoppen met Roken doet nog meer met je.
Een aantal redenen waarom mensen niet stoppen of bang zijn om te stoppen met roken, is dat ze dan gaan aankomen. Ons brein is enorm krachtig. Het feit dat mensen aankomen, komt niet omdat ze stoppen met roken. Die mensen doen dat zelf. Dat is best lastig te begrijpen en weliswaar moeilijk te accepteren, toch is het waar.

Het is het onbewuste automatische programma waar je dan slachtoffer van bent geworden. Je hebt gezien, gehoord en ervaren dat mensen aankomen wanneer ze stoppen met roken. Dat is een onbewust programma geworden wat actief wordt wanneer je stopt met roken.

Daar kan je niets aan doen, het gaat namelijk automatisch, net als ademhalen, rechtop blijven zitten of fietsen (als je kan fietsen).

Ja maar, Roken helpt tegen stress

Dat roken tegen stress helpt is ook iets waar men zichzelf van overtuigd heeft. En ook dat is ook allang weer achterhaald. Verschillende onderzoekers van Universiteiten publiceerden dit in het British Journal of Psychiatry. 500 rokers deden mee met een project. Van het gedeelte van 500 rokers die succesvol gestopt zijn met roken en nog steeds niet roken, blijkt dat ze minder angsten en stress hebben.

Bij de mensen die wel weer begonnen met roken werd de angst en stress juist veel meer. Vooral rokers die kampen met angststoornissen en depressieve gevoelens blijkt het roken dit te versterken. De angsten kwamen in alle hevigheid weer terug, wanneer ze weer begonnen. Ook rokers die stemmingsstoornissen hebben en weer gaan roken hebben meer last van angsten.

Stoppen met Roken levert jou veel op!
Veel rokers zien een leven zonder sigaretten somber in. Toch is dat niet het geval. Succesvolle stoppers zijn zelfs meer tevreden met hun leven en voelen zich gezonder. Zowel een jaar na het stoppen met roken, als drie jaar na het stoppen. Dat blijkt uit onderzoek aan de University of Wisconsin onder 1.504 stoppers. De onderzoekers hebben gekeken naar het psychische welbevinden na het stoppen met roken.

Stoppen met roken heeft allerlei voordelen wat lichamelijke gezondheid betreft. Dat de kwaliteit van leven ook vooruit gaat weten de meeste rokers niet. Of zijn daar niet eens bewust van. Uit onderzoek komen allemaal positieve veranderingen naar voren. Zo is het dat succesvolle stoppers hoger score op hun algemene kwaliteit van leven.

En zelfs na 3 jaar geen enkele behoefte meer te hebben in roken is het stress niveau ook enorm verminderd en ervaren ze veel minder stress dan de tijd waarin ze rookten.

Hypnotherapie en Stoppen met Roken
Ook het roken is een onbewust automatisch programma geworden. Je denkt er niet eens meer bij na, tot je moeite krijgt met ademhalen, geen conditie meer hebt, je gaat schamen of andere negatieve kenmerken gaat ervaren. Ik heb het dan nog niet eens over ziektes..

Ergens in je leven ben je het slachtoffer geworden van dat programma wat niet meer werkt voor je. Praten helpt niet en ook kauwgom of pleisters kunnen dat programma slecht stoppen. Je kan er ook niet zoveel aan doen, want vaak is het sterker dan jezelf.

Met
hypnotherapie maken we contact met dat programma en kunnen we een nieuw programma creëren omdat we werken met het onbewuste. Dat gaat moeiteloos omdat we op het niveau werken van automatische programma's. Daarom is hypnotherapie ook zo effectief bij stoppen met roken.

Voor meer informatie en eventuele vergoedoeding verwijzen wij graag naar de zorgwijzer


Als u vragen heeft of een afspraak wilt maken kunt u ons benaderen via het

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu